Vet ni vad?

Idag jobbar jag min sista dag före semestern, vilket känns helt fantastiskt! Och idag råkade det även bli första morgonen sedan jag började jobba som jag snoozade. Jag har annars haft inställningen att det är bara som att riva av ett plåster, bara att kliva upp direkt när klockan ringer, man blir inte piggare av att snooza. Men idag var jag bara tvungen att ställa fram klockan några gånger.. Gud så trött jag var. Sen råkade jag somna med blött hår igår så då skulle man försöka få bukt med det när man stod där framför badrumsspegeln med grus i ögonen och bly i skallen.
 
Igår gick barnen på sommarlov, det var lite jobbigt att krama Theodors favoritpedagog hejdå. Nu slutar hon helt på hans förskola och det tycker jag känns tungt. Hon har varit med sedan inskolningen och är helt fantastisk med barnen. Hennes nya arbetsplats kommer ha en fantastisk pedagog med henne hos sig! Idag är båda barnen lediga och har sommarlovskul tillsammans hemma hos sina kompisar, perfekt start på deras sommarlov! Jag hoppas på att kunna sluta lite tidigare idag och inta lite semesterfeeling under eftermiddagen och kvällen. Jag har fyra lediga veckor framför mig och jag längtar något så in i bomben! Mest längtar jag efter att få stänga av väckarklockan som envisas med att väcka mig 4.30 varje vardag...ZzzZzzz...
 
Denna vecka har ändå varit lugn och en bra nedvarvning inför semestern. Jag var med tjejerna på min avdelning på en AW på Frank här i Västerås och käkade mat. Jag har varit där tidigare och visste att det skulle minsann bli en upplevelse, vilket det blev! Denna gång körde jag, så det blev inget vinpaket till, vilket var lite synd då de alltid lyckas para ihop fantastiskt vin till deras rätter. Vi körde en 4-rättersmeny som heter Frank rules, vilket innebär att alla rätter är en överraskning för oss. Till förrätt fick jag och en i sällskapet en väldigt smakrik och kryddig fläsknågonting, med en typ av morotspuré. Eller ja, det var så mycket olika komponenter att man knappt kommer ihåg. Andra förräten var en så gullig midsommarkrans, där de hade bakat ett eget runt litet knäcke med olika tillbehör på som abborre och friterad västerbottenost. Till varmrätt fick vi ankbröst och efterrätt en mangosorbé med maräng. Alltså helt fantastisk middag!
 
En urkass bild på midsommarkransen