Sova eller springa

Idag har jag hemmastudier, då jag har all tid i världen att läsa igenom juridikkapitlena en omgång till inför morgondagens föreläsning. Jag har även två artiklar på engelska som ska läsas och analyseras inför ett kommande seminarie i projektledningen. Jag har laddad för hemmaplugg, känns så skönt att ha alla mina jobb avklarade nu och kan lägga full fokus på skolan.
 
Jag åt frukost tidigt denna morgon, läste igenom mina kapitel i juridikboken och höll verkligen på att somna. Jag hade varit uppe i två timmar och höll redan på att somna med huvudet i skolboken. Jag förstår verkligen inte det, så fort det är ansträngande text så strejkar hjärnan och vill bara ge upp. Jag verkligen bet ihop mina kapitel och kände sen att nejnusomnarjag. Det var verkligen så nära. Men jag valde att snabbt ställa mig upp, dra på mig löparskorna och stoppade i hörlurarna i öronen. Nu ska det fångas energi, tänkte jag och for ut. Jag var ute och sprang i lördags morse och tyckte det var såå tungt, men det är verkligen dags att damma av konditionen nu om jag ska orka med åloppet utan att dö på kuppen senare i vår. Jag sprang strax över en halvmil i lördags och tänkte att det får bli ungefär lika kort runda idag, för att inte tröttna allt för fort. Det gick bra! Bra musik i öronen, inte allt för kallt ute och frisk skön luft. Det var däremot isigt på sina ställen, där jag fick ta myrsteg för att inte halka och bryta benen.. ;)
 
 
Det känns att jag det senaste halvåret inte alls har prioriterat konditionsträning, det är tungt och inga lätta steg alls. Det får inte mig att tappa suget alls efter mer, utan jag blir peppad och vill bara fortsätta för att känna att det blir lättare för varje gång.
 
Jag hade rätt, jag fick energi av joggingrundan, nu ska jag fortsätta läsa mitt skolarbete med ett huvud full av endorfiner!