Feelgood

Jag mår bra av att fokusera på det positiva omkring mig. Jag mår bra av att tänka på det som gör mig glad. Jag mår bra av att tillbringa tid med folk som ger mig energi. Jag kom att tänka på det häromdagen när jag låg och tittade ifatt Mandelmanns gård med ett enormt leende på läpparna och skratt i magen att jag fastnar för saker som lämnar en bra känsla i kroppen. Jag låg och slötittade på webtv någon kväll och valde att starta Mandelmanns gård och kunde inte sluta titta sen, vilken energi de bjuder på! Ett helt fantastiskt program där familjen har en egen ekologisk, självhushållande gård där man får följa med under ett helt år under alla årstider när de sår, förbereder jorden, djur- och jordbruk, matlagning och skördetid. Alltså det är så fantastiskt roligt och jag blir helt uppslukad av positiv energi av det programmet! Jag imponeras av de som klarar av att leva så, även om jag själv aldrig skulle kunna leva så, så blir man inspirerad och vill gärna plocka in lite mer av deras tänk i sin egen vardag.
 
Favoritinslagen är när Maria lagar mat av maten de har odlat. Nu vet jag att det är en väldigt dålig mobilbild, men kolla bara deras tomater, helt fantastisk form på bifftomaterna!
 
Sån härlig färg och form på tomaterna! Jag är så peppad på min lilla sådd i köksfönstret nu, där jag faktiskt har ett gäng bifftomatssådder som tittat upp ur jorden. Jag älskar när det gröna börja titta upp ur jorden!
 
 
Jag älskar att följa deras djurliv, då jag själv har en inre dröm om att ha höns någongång i framtiden så kan man inte bli annat än glad när man ser vilken nytta de har av hönsen på sin gård. Jag blir så imponerad av deras ork, att de orkar allt det här med kor, grisar, får, ankor, katter, hundar, höns, barn(!), grönsaksodlingar, jordbruk och biodling. Man får lite flashback från barndomen när man ser dem med sina vita ufo-dräkter och plockar bland ramarna och förbereder för slungning. Mamma höll på med biodling när jag var yngre, vilket jag nu i efterhand kan tycka är skitcoolt att hon lyckades hålla på med trots småbarn och när vi bodde i en trång lägenhet inne i stan. Vilket driv för att få det att funka ändå, att hitta lösningar för att få ens intresse att gå ihop med ens livssituation.
 
 
När jag inte väljer bra feelgood-program på TV så väljer jag även poddar i temat feelgood. Mina favoritpoddar är dem som lämnar en bra känsla i kroppen och får mig att vilja fortsätta lyssna vecka efter vecka. En underbar podd med Clara och Erica ger mig samma braiga vibbar som Mandelmanns gård. De pratar om stort och smått om barn, föräldraskapet, utmattning, stress, jobb och träning samtidigt som de antingen lagar mat, bakar, pysslar och donar. Jag älskar deras prat och dialekt! För min del skulle dessa avsnitt kunna vara mycket längre än vad de är, då tiden går alldeles för fort när man lyssnar på dem.
 
 
 
Tvillingpodden med Jessica och Angelica har jag lyssnat på i över två år. De har väldigt nära till både skratt och gråt, vilket jag uppskattar. De pratar om känslor, de skämtar om allt (i min humor och jag älskar det!) och går igenom det här vardagliga som man själv upplever i sin egen vardag med småbarn, sömnbrist, vabb, stress och stök. Men även om de betar av sådant som kanske inte låter så feelgood så gör de det på ett bra sätt som man känner sig hemma med och känner igen sig så mycket i.
 
 
 
Catchinguppodden är en hyfsat ny podd, med två tjejer som inte är så nya för mig. Jag har följt både Josefins och Evelinas bloggar i jag vet inte hur många år, så det känns som man känner dem redan. Men det är riktigt härligt att få lyssna på deras resonemang med att fokusera på det bra i livet, vardagslyx och positivt tänkande. De har sunda värderingar om familjeliv och relationer, vilket jag mår bra av att få ta del av och lyssna på!
 
 
 
Träningspodden är ganska intressant att lyssna på, då Jessica och Lovisa är ganska så olika till resonemang på vissa bitar. Jag älskar att bli peppad till träning och vardagsmotion, men när det blir snack om träning för viktnedgång och utseendefokus så blir jag lite less. Men där går de två emot varandra en del, vilket är skönt att höra diskussion om. Jag älskar när träning fokuserar på starka kroppar som ska hålla hela livet, vilket de kan bjuda på mycket tips och råd om.