Biskvier i långpanna

Jag hittade det här receptet hos Matplatsen. Jag som älskar biskvier och vi har en stundande födelsedag framför oss så tyckte jag att det passade ypperligt att testa detta nya recept. Och om det gick bra? Såklart! Det var ju busenkelt när man slapp kladdet som blir när man ska doppa varje biskvi en och en annars.
 
 
 
 

Biskvier i långpanna

Bottnar:
500 g mandelmassa
1 dl socker
2 äggvitor

Fyllning:
100 g mjölkchoklad
250 g rumstempererat smör
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 äggulor

Topping:
200 g mörk choklad

Riv mandelmassan på rivgärn och blanda ner äggvita och socker. Rör ordentligt till en smidig smet och tryck ut i botten på en form med bakplåtspapper. In i ugnen 12-15 min, 175 C, till de fått lite färg. Låt svalna helt.

Smält chokladen till fyllningen över vattenbad och låt den sedan svalna lite. Vipsa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula fluffigt. Rör ner chokladen i krämen. Häll detta över mandelbottnen och låt kallna. Smält chokladen till täcket och låt svalna. Häll den över den kalla kaka och ställ kallt. Skär sedan kakan i rutor.

 
 
Såå... om det här kommer att finnas kvar till Edvins födelsedag är ju en annan fråga ;)