Bröd som gick hem!

Jag testade även ett nytt recept på bröd till påskmiddagen. Jag hittade det på blogg.se's hemsida och ja, det blev helt klart populärt under middagen! Gick hem hos alla som smakade, vilket var jättekul! Ett gott, saftigt och smakrikt bröd som dessutom blev väldigt fint och såg riktigt bra ut på påskbordet ;)
 
Tyvärr har jag bara en dålig bild på när den åkte in i ugnen, vill ni ha bättre bilder så gå in på det länkade receptet och kika!
 
Receptet är härifrån och jag tycker absolut att ni ska testa denna!!
 
Vitlök-, persilja- och mozzarellabrytbröd
En sats ger 2 formbröd 
 
Ingredienser:
  • 750 g mjöl
  • 30 g färsk jäst
  • 2/3 msk salt
  • 1/2 msk socker
  • 3 dl vatten fingervarmt
  • 1,90 dl mjölk fingervarm
  • 1 msk olivolja
  • 1 hel vitlök presad
  • 1 1/2 dl hackad färsk persilja
  • 3 msk smör rumstempererat
  • 200 g riven mozzarella ost
Lös upp jästen i en del av mjölken. Blanda mjöl, salt och socker i en bunke. Häll över resten av mjölken och vatten. Blada tills du får ihop degen.
Ta upp degen på bakbordet och häll olja i mitten. Knåda in oljan. Om degen känns för klibbig, addera lite mjöl. Knåda degen ca 7-10 minuter tills den blir blank och elastisk. Lägg degen tillbaka i bunken och täck med en kökshandduk. Låt den jäsa i rumstemperatur till dubbel storlek.
Klä två formar med bakplåtspapper och sätt ugnen på 175º.
Dela degen i två, rulla varje del till en rektangel ca 60X 25 cm. bre på halva smörmängden på en rektangel och strö över vitlök, persilja och avsluta med riven ost. Dela med en pizza skärare i kvadrater, lika stora som breden på formen. Stapla alla bitar på varanndra och lägg i formen. det gör ingenting om formen inte fylls helt eller om bitarna inte är helt lika. Brödet kommer ändå att jäsa mer innan gräddningen. Upprepa samma procedur med den andra degbit. Låt bröden jäsa under handduk för 30-45 minuter.
Om du inte vill grädda båda bröden på en gång kan  du frysa in den ena precis innan ugnen.
Grädda bröden i nedersta delen av ugnen för ca 50 minuter, sänk eventuellt värmen till 150 º efter halva tiden så inte bröden bränns på toppen.
Ta ut bröden ur formarna och låt kallna på galler under kökshandduk ca 10 minuter innan servering.
Servera brödet varmt. Njut!